Priser på installasjon av stikkontakt – Sammenlign og velg den beste elektrikeren for jobben

man in brown and white plaid dress shirt and yellow hard hat holding black and orange
Foto av Emmanuel IkwuegbuUnsplash

Hvis du er på jakt etter en elektriker for å installere nye stikkontakter i hjemmet ditt eller på kontoret, kan det være utfordrende å finne den beste prisen og håndverkeren for jobben. I denne artikkelen vil vi gi deg en oversikt over priser på installasjon av stikkontakter i Norge, samt en generell veiledning til prosessen, slik at du kan ta en informert beslutning når du velger en elektriker.

 1. Prisnivåer for installasjon av stikkontakter i Norge

Prisene for installasjon av stikkontakter kan variere betydelig, avhengig av en rekke faktorer, inkludert elektrikerens erfaring, geografisk beliggenhet og kompleksiteten av oppgaven. Generelt sett kan du forvente at priser for installasjon av en enkelt stikkontakt ligger mellom 1000 og 2000 norske kroner, inkludert arbeidskostnader og materialer.

 1. Sammenlign priser og elektrikere på nettet

Vår nettside gir deg muligheten til å sammenligne priser på installasjon av stikkontakter blant alle håndverkere i Norge. Ved å bruke vårt praktiske søkeverktøy, kan du enkelt finne og sammenligne priser fra forskjellige elektrikere, og lese anmeldelser fra tidligere kunder for å sikre at du velger den rette håndverkeren for jobben.

 1. Hva du bør se etter når du velger en elektriker

Når du velger en elektriker for å installere stikkontakter, bør du vurdere følgende faktorer:

 • Erfaring og kvalifikasjoner: Sørg for at elektrikeren har nødvendig erfaring og kvalifikasjoner for å utføre arbeidet. I Norge må elektrikere være sertifisert og ha en gyldig autorisasjon fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).
 • Omdømme: Les anmeldelser fra tidligere kunder for å få et inntrykk av elektrikerens arbeidskvalitet og kundeservice.
 • Garanti: Noen elektrikere tilbyr garantier på arbeidet sitt, noe som kan gi deg ekstra trygghet dersom det skulle oppstå problemer i etterkant av installasjonen.
 1. Forberedelser før installasjonen

Før elektrikeren kommer for å installere stikkontaktene, bør du gjøre noen forberedelser for å sikre at arbeidet går så smidig som mulig:

 • Bestem hvor du vil ha stikkontaktene: Tenk nøye gjennom hvor du trenger stikkontakter, og marker disse stedene på veggen for elektrikeren.
 • Fjern møbler og gjenstander: Rydd området der installasjonen skal skje, og sørg for at det er enkelt for elektrikeren å komme til veggen der stikkontaktene skal installeres.
 • Skru av strømmen: Det er viktig å skru av strømmen i det aktuelle rommet eller området før elektrikeren starter arbeidet for å sikre en trygg arbeidsplass.
 1. Installasjonsprosessen

Installasjon av stikkontakter innebærer flere trinn:

 • Elektrikeren vil først bore hull i veggen der stikkontaktene skal plasseres, og fjerne eventuelle materialer som gipsplater eller murstein for å lage plass til stikkontaktboksen.
 • Deretter vil elektrikeren trekke kabler fra sikringsskapet til stikkontaktboksen og koble dem til de nødvendige terminalene.
 • Til slutt vil elektrikeren montere stikkontaktene og teste dem for å sikre at de fungerer som de skal.
 1. Etter installasjonen

Når installasjonen er fullført, er det noen ting du bør huske på:

 • Sjekk at alle stikkontaktene fungerer som de skal, og at det ikke er noen synlige skader på veggene eller rundt installasjonen.
 • Hvis du oppdager problemer, må du kontakte elektrikeren for å få dem rettet opp.
 • Husk å gi en anmeldelse av elektrikeren på vår nettside, slik at andre kunder kan dra nytte av din erfaring og få hjelp med å velge den rette håndverkeren for deres behov.

Å installere stikkontakter i hjemmet eller på kontoret kan være en enkel og smidig prosess når du sammenligner priser og velger den rette elektrikeren for jobben. Ved å bruke vår nettside for å sammenligne priser og lese anmeldelser fra tidligere kunder, kan du spare tid, penger og potensiell hodepine ved å finne den beste håndverkeren for dine behov. Og ved å følge denne veiledningen, vil du være bedre forberedt på hva du kan forvente i løpet av installasjonsprosessen og hvordan du kan bidra til å sikre at alt går så smidig som mulig.